music-festival-crowdSka du åka på en musikfestival för första gången finns det en hel del praktiska saker att tänka på. Många gör misstaget att packa alltför mycket saker som aldrig kommer att användas.

Skriv en packlista

Fundera på vad du tror att du kommer att behöva och skriv en lista. Tänk på vad du kommer att ha på dig under de olika dagarna och packa det och inget annat. På en camping finns det ingen större möjlighet till att byta om tjugo gånger och det finns inte heller plats i väskan. Saker som kan vara bra att ha med är saker som extra strumpor, gummistövlar, regnjacka, en extra filt och liknande. Många vana festivalbesökare rekommenderar silvertejp. Skulle tältet plötsligt få en reva är silvertejp räddaren i nöden. Ta gärna med en uppfällbar solstol om du ska bo på tältcamping och inte vill sitta i gräset. Kolla upp hur väderleksrapporten ser ut under festivaltiden och packa utefter det.

Packa lätt, packa rätt

Att inte ha med sig väldigt stor packning gör att du kan ta med dig en mindre väska. Det absolut bästa är att ha en form av ryggsäck då en rullväska kan vara svår att dra på ett lerigt campingområde och om hjulen trillar av eller den går sönder på annat sätt kan den bli otroligt otymplig. Rulla kläderna, vik inte dem så får det plats mer. Packa med ett par extra skor om det skulle bli ösregn första kvällen. Det är inte kul att gå omkring med fuktiga skor under resten av tiden.

Kudde eller inte kudde

En del åker på festival enbart för att festa och bryr sig inte om de sover obekvämt eller inte. Andra tycker att musiken och konserterna är det viktigaste och vill ha sin sömn på nätterna. En kudde kan göra komfortnivån många steg högre om man har möjlighet att ta med en. Efter tre slitna nätter är det guld värt att ha en kudde att vila huvudet på.