På sommaren i semestertider är det inte bara att ligga på stranden som gäller. Det handlar numera mycket om olika former av kulturella nöjen. Att åka på musikfestival är för många inbitna årets höjdpunkt. Det spelar ingen större roll vilken typ av musik en person lyssnar på, det finns festivaler för alla musikstilar från jazz till heavy metal. Det gäller bara att hitta den rätta för just dig i djungeln av festivaler.

På denna hemsida kan du läsa om bland annat boende på en festival, vad man ska tänka på innan man åker till en festival, olika typer av biljetter, säkerhet på festivaler med mera. Det finns även en del av denna hemsida dedikerad till de som vill starta en egen festival. Grundläggande tips ges och förhoppningen är att musikfestivalintresserade ska bli inspirerade att planera sin egen festivalsommar efter att dessa inlägg lästs klart.

Oavsett om du är ett fan av hårdrock eller house, pop eller blues, så finns det garanterat en festival för just dig. För att hitta festivaler är ett gott råd att klicka runt på olika sociala medier. Det är inte helt ovanligt heller att festivaler marknadsför sig i närliggande län för att dra mer publik.

Efter att du köpt din festivalbiljett är det dags att skaffa allt som behövs till packningen. Beroende på din boendeform under festivalen kommer du att behöva olika saker. Ett gott råd är dock alltid att inhandla en bra och bekväm solstol som också är lätt att bära utöver resten av packningen.

Ha en trevlig festivalsommar!