Appar som underlättar för festivalälskaren

Festivaler är något som kommit att bli en självklarhet för många under sommaren. Bra musik, likasinnade människor och övernattning i tält är ett vinnande koncept som de allra flesta uppskattar. Under de svenska sommarmånaderna finns en uppsjö med festivaler att välja mellan som alla inriktat sig på en specifik genre. Njuter man av hårdrock är Sweden Rock Festival ett måste, medan Bråvalla satsar på att blanda utbudet så att det finns något för alla. Vidgar man därtill sina vyer utanför landets gränser är utbudet av fantastiska festivaler så gott som oändligt.

Mitt i all denna festivalyra kan det hända att man tappar bort sig, både bokstavligt som bildligt talat. Det kan vara svårt att hitta den festival som skulle passa ens egna intressen bäst och väl på plats kan man glömma bort var man placerat sitt tält. Apputvecklarna på Aplexa skulle kunna råda bot på samtliga problem och bidra med ett täckande verktyg som underlättar för festivalälskaren. Ute på marknaden finns redan en app där man kan geotagga olika platser på området för att undvika förvirring. För att nämna exempel kan man genom appen placera ut var man har sitt tält och var toaletterna ligger så man slipper leta efter dem mitt i natten. Med hjälp av en annan app kan man även kan hålla koll på var ens kompisar håller hus med tanke på att man högst troligt kommer från varandra i vimlet.

Förutom appar som kan användas under själva festivalens gång vore det garanterat uppskattat med en app som listar exempelvis de nordiska festivalerna så att man enkelt kunde hitta ett passande alternativ. Därtill skulle säkert de flesta uppskatta en funktion som påminner om när ens favoritband skall uppträda så man inte missar evenemangets höjdpunkt. I skrivande stund finns inga appar med dessa möjligheter, men när rätt apputvecklare tar sig an uppdraget kommer resultatet bli enastående.

 
 

About the author

More posts by